Pyszne.
Subiektywna ocena w kategorii obiady: 10/10
Składniki, 2 porcje:
Wykonanie:
Składniki, 2 porcje:
- 300 g filetów z dorsza (ja użyłam filetów w kostkach Frosta)
- 2 pory (tylko biała część)
- 4 pełne łyżki masła
- 5 łyżek śmietanki do sosów 30% (ja wykorzystałam kwaskową śmietanę nie słodką deserową (!) firmy Preseidenet)
- sól, pieprz
- Filety z dorsza rozmrozić i osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami
- Filety pokroić na mniejsze części. Jeden filet na min 4 części. Posypać solą i pieprzem.
- Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojone pory, posolić i dusić pod przykryciem przez około 7 minut.
- Na pory ułożyć roladki z dorsza, dusić pod przykryciem przez około 10 minut, raz odwracając rybę. Wlać śmietankę na ok 1min do dania.
- Podawać z ziemniaczkami młodymi i koperkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz